article picture
940 000 så verdenspremieren av Lilyhammer 2 på NRK1 onsdag kveld
Skrevet 23 Oct 2013

940 000 så verdenspremieren av Lilyhammer 2 på NRK1 onsdag kveld

- Dette er fantastiske tall – en drøm for oss alle, sier programsjef for drama i Rubicon TV og executive produsent for Lilyhammer 2, Anne Kolbjørnsen.

I tillegg til 940 000 som så premieren på skjermen i går er det ventet at seertallene vil stige utover da mange ser programmet i opptak og på nett-TV.

Den første sesongen av Lilyhammer hadde i snitt én million seere og er solgt til 178 territorier, og vises nå på alle kontinenter. Lilyhammer er også den første norske serien som kun er tekstet i USA, og ikke er blitt dubbet eller laget en ”remake” av. Dermed skrev sesong 1 norsk TV-historie.

Med Netflix og NRK i ryggen har sesong 2 enda mer av alt det vi elsket med sesong 1. Det er mye humor og action, ”looken” har fått et løft. Nattklubbeier Frank Tagliano (spilt av Steven van Zandt) tilbake - fortsatt under vitnebeskyttelse, og nå også som tvillingpappa. Livet virker ganske rolig helt til en gjeng med hooligans dukker opp i Lillehammer. Frank sjonglerer rollene som kriminell nattklubbeier og småbarnsfar til to. Nattklubben, Flamingo, går så det suser. Frank og Sigrid deler nå foreldreretten til tvillingene, selv om Frank ikke er helt innforstått med konseptet 'pappaperm'.

Etter en tøff produksjon, som har vært et kappløp mot tiden, er Kolbjørnsen glad for endelig å dele resultatet.

- Det har vært en intens periode med både manusutvikling, opptak og postproduksjon innen ett år. Ca 400 har vært involvert i Lilyhammer 2, hvor av 160 er skuespillere og vi har hatt opptak på norske fjellvidden, i Sahara, i NY og Lilyhammer. Dette er et intenst prosjekt med høy kvalitet i alle ledd. Vi gleder oss stort til å vise Lilyhammer 2 til både det norske og internasjonale publikum, sier hun.