article picture
Det Tredje Øyet åpnet internasjonal filmfestival
Skrevet 8 Oct 2014

Krimserien Det Tredje Øyet hadde i går æren av å åpne Potsdam Film Festival i Tyskland. 

 

- Det er veldig ærefullt å få være åpningsserie på festival i Tyskland. Det er viktig for norsk tv-drama å vise seg fram i utlandet og det er stor interesse og entusiasme rundt Det Tredje Øyet her, sier utviklingssjef i Rubicon TV og kreativ produsent for Det Tredje øyet, Ole Marius Araldsen.

 

Det er første gang Potsdam Film Festival arrangeres, men den har allerede etablert seg som en av de viktige festivalene for film og TV i Tyskland. Skuespiller Kyrre Haugen Sydness mener det er en spennende arena for Det Tredje Øyet og norsk drama generelt:

 

- Serien ble veldig godt mottatt her i Potsdam. Det Tredje Øyet er allerede solgt til Sør-Amerika, New Zealand, Finland, Danmark og Sverige, og jeg vet at det forhandles nå blant annet nettopp med Tyskland. Serien har allerede et internasjonalt liv, men det hadde vært veldig gøy med Tyskland som er et viktig marked. Nå ser det ut som om det kan bli virkelighet, og det er ekstremt kult, sier han. 

 

Teamet bak Det Tredje Øyet fokuserer nå på å få i gang sesong 2 av serien: 

 

- De første manusene ligger klare, og jeg skal lese ett når jeg kommer hjem. Men vi søker nå om støtte fra NFI (Norsk Filminstitutt). Vi er helt avhengig av å få den støtten for å gå i produksjon. Så vi krysser fingrene, sier Haugen Sydness.