article picture
Det Tredje Øyet kommer på TV2 våren 2014
Skrevet 20 Nov 2013

Dramaserien Det Tredje Øyet har premiere på TV2 våren 2014, det ble annonsert på TV2s Vårlansering i dag. 

 

Serien begynner fire år tilbake i tid da Viggo Lust opplevde alle foreldres verste mareritt, datteren hans – Christina - forsvant sporløst.
Store ressurser ble satt inn for å finne henne. For politimannen Viggo var det en lidelse å se tiden gikk uten resultater. Kolleger, familie og frivillige søkte dag og natt etter den lille jenta, men man fant aldri ut av hva som skjedde med henne.

 

Det har nå gått 4 år og 157 dager og ”Christina-saken” er i dag uløst – og henlagt inntil videre. Og for Viggo er det gått fra vondt til verre. Kona har gått fra ham, jobben henger i en tynn tråd, han lider av insomnia og psyken er på bånn. Det å finne svar på hva som skjedde med Christina er blitt en besettelse for ham.

 

Hans overordnende gir ham en siste sjanse på å ta seg sammen, han teames opp med en ny etterforsker, Mari Friis, og får beskjed om å begynne å løse saker igjen. Viggo liker dårlig sin nye situasjon, men beskjeden er klar, ”make it – or break it”. Viggo vet at han er nødt til å beholde jobben skal han klare å overleve – og ikke minst klare å løse mysteriet om hva som skjedde med Christina.

 

Samtidig ønsker Christinas mor, hans eks-kone, å komme videre i livet. Hun ønsker å erklære Christina død for både å kunne legge marerittet bak seg, samt ha et sted å gå til. Motvillig skriver Viggo under dødserklæringen – og for første gang på over 4 år sover Viggo natten igjennom. Og ikke bare sover han – han drømmer, han har mareritt...

 

DET TREDJE ØYET er en «high consept» serie med uforklarlige elementer og Viggo som sin egen antagonist. Den lange buen gjennom hele serien er jakten på å finne ut hva som skjedde med Christina, samt episodehistorier som løses fra uke til uke.

 

I 10 episoder nøstes det hele opp – og ender i en finale som både vil overraske og sjokkere. Marerittet har såvidt begynt....