article picture
Lilyhamer 3 tildelt 3 millioner
Skrevet 2 Dec 2013

Rubicon TV er tildelt 3.000.000 kroner i produksjonstilskudd til tv-serien Lilyhammer 3

Lilyhammer 3 følger hovedpersonen Frank Tagliano videre i sitt nye liv på Lillehammer. Sesongen begynner med at hovedpersonen havner i trøbbel med noen skumle fyrer på et hotell, blir skadet og havner på sykehuset. Han bruker sine relativt håpløse menn til å begynne en jakt på disse.


Om manusforfatter og regissører

Hovedmanusforfattere er som i runde 1 og 2, Eilif Skodvin og Anne Bjørnstad, i samarbeid med flere andre forfattere. Hovedforfatterne har opparbeidet seg god erfaring og fremstår per nå som det beste eksemplet på ansvarlige kreatører i landet innen tv-drama.

Simen Alsvik var konseptuerende regissør på Lilyhammer 2 mens det i Lilyhammer 3 blir de tre regissørene Simen Alsvik, Øystein Karlsen og Geir Henning Hopland som regisserer hver sine episoder.


Om produsenten

Produsent er Rubicon TV AS som også produserte Lilyhammer 1 og 2. Staben i Lilyhammer 3 er basert på stab i nr 2. Det vil si Anders Tangen som produsent og Jan Erik Gammleng som produksjonssjef og Anne Kolbjørnsen som programsjef i Rubicon. Eksekutive producere i Rubicon TV er Pål Kruke Kristiansen og Anne Kolbjørnsen.


Konsulentens uttalelse

- Dette er drama som slår an hos publikum både nasjonalt og internasjonalt og har vært ekstremt viktig for norsk tv-drama på mange måter. Serieskaperne er konsistente og lojale mot grunnideen og det er et tegn på kvalitet.  Serieskaperne fremstår som kanskje det tydeligste eksemplet på ansvarlige kreatører innen tv her til lands og de sitter etterhvert på en ekstrem kompetanse på seriebygging som er med på å styrke bransjen og gi norsk tv-drama selvtillit, sier konsulent Lars Gudmestad.


Prosjektopplysninger

Produksjonsselskap: Rubicon TV AS.
Produsent: Anders Tangen
Regissør: Simen Alsvik, Øystein Karlsen og Geir Henning Hopland.
Manusforfatter: Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin i samarbeid med flere
Totalbudsjett: 120.000.000 kroner
Totalt tilskudd fra NFI: 3.000.000 kroner
Kanal: NRK. 8 episoder á 45 minutter


Kontaktinformasjon

Anne Kolbjørnsen
Programsjef, Rubicon TV AS.
Tlf: 95193605
Anne.Kolbjornsen@rubicontv.no


Pressemelding fra NFI.