article picture
Lilyhammer 2 til USA
Skrevet 20 Nov 2013

Natt til onsdag var det duket for stjernespekket førpremiere på Lilyhammer 2 i New York City. 

 

I tillegg til norske skuespilleren som Trond Fausa Aurvåg, Fridtjov Såheim og Tommy Karlsen Sandum og den amerikanske superstjernen, Steven van Zandt, var det mange kjente fjes å se på Netflix-løperen. Tony Sirico, bedre kjent som Paulie fra Sopranos og den gamle rockestjernen Joan Jett, og flere av stjernene fra ”Orange is the New Black” og ”House of Cards”, var på plass for å feire Lilyhammer 2.  

 

- Interessen for visningen var så stor at arrangøren måtte flytte begivenheten til større lokaler, sier programsjef for drama i Rubicon TV, Anne Kolbjørnsen. 

 

Tond Fausa Aurvåg, som spiller Torgeir Lien i serien, var spent på førpremieren.

 

- Jeg har ikke noen spesielle forventninger til kvelden, men jeg gleder meg til å oppleve en amerikansk premiere. Jeg håper og tror Lilyhammer blir godt mottatt. Vi lykkes jo med sesong én, og i mine øyne er sesong to enda bedre. 

 

Også Steven van Zandt gleder seg til å se hvordan sesong 2 blir mottatt i USA. 

 

- Dette blir gøy. Jeg er veldig stolt av denne sesongen, vi har gjort en god jobb og gleder oss til å vise den frem, sier han. 

 

Innholdssjef i Netflix, Ted Sarandos, mener Lilyhammer har betydd mye for nettgiganten. 

 

- Lenge før det var ”House of Cards” var det Lilyhammer. Lilyhammer var først. På den måten har serien vært med på å forme hvordan vi jobber. Lilyhammer ble en ”game changer” for oss, sier han. 

 

Nå håper produsenter og distributører på en tredje sesong. 

 

- Vi håper på en sesong tre. Vi nærmer oss, men vi er ikke helt der enda, sier produsent for Lilyhammer 2, Anders Tangen.