article picture
Lilyhammer 2 vinner to Gullnymfer i Monte Carlo
Skrevet 11 Jun 2014

Lilyhammer 2 vinner den internasjonale Gullnymfen for beste komedie og beste mannlige skuespiller med Steven van Zandt.

 

- Vi  i Rubicon TV er ekstremt stolte og glade for at Lilyhammer vinner disse internasjonale prisene her i Monte Carlo. Bare det å bli nominert sammen med så solide kandidater er en ære, sier programsjef for drama i Rubicon TV og executive produsent for Lilyhammer, Anne Kolbjørnsen.

 

Gullnymfen er en av Europas viktigste TV-priser og deles ut under den internasjonale TV-festivalen i Monte Carlo. Festivalen er en av Europas største tv- og film-festivaler og Prins Albert er festivalens høye beskytter. Lilyhammer var nominert i samme klasse som blant annet den internasjonale humorsuksessen, Modern Family.

 

- Vi er utrolig stolte av å ha tatt hjem en pris av dette kaliberet til Norge. Dette viser at våre ambisjoner har en resonans der ute i verden og at vi gjennom Lilyhammer lager internasjonalt tv-drama som folk liker. Igjen må vi si stor takk til skaperne av Lilyhammer-unvierset, Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin. Det er de to som startet det hele. Også en stor takk til vår hovedrolleinnehaver og executive produsent,  Little Steven, for at han så noe i denne ideen og har bidratt slik han har gjort. sier administrerende direktør i Rubicon TV og executive produsent for Lilyhammer, Pål Kruke Kristiansen.

 

Steven van Zandt ble også belønnet med egen pris for beste mannlige skuespiller.

 

- Dette er en flott anerkjennelse av den fantastisk jobben som Steven har gjort som Frank Tagliano i Lilyhammer. Han har på en unik måte fått frem både de store og små kulturforskjellene på en humoristisk og varm måte. Sammen med Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin har Steven skapt en karakter som gjør at både et norsk og internasjonalt publikum blir fasinert av Lilyhammer og dets univers. Stevens innsats for å løfte norsk TV-drama ut i verden er vi ekstremt takknemlige for, sier Kolbjørnsen.

 

Steven van Zandt selv er overveldet over de to prisene:

 

- Dette har overgått min villeste fantasi. Jeg er så stolt over at Lilyhammer har nådd et internasjonalt publikum. Å bli anerkjent som skuespiller er noe av det største som har skjedd meg, sier han.

 

Mariann Saastad Ottesen var også nominert til beste kvinnelige skuespiller.

 

For mer info vennligst kontakt:

 

Anne Kolbjørnsen, programsjef for drama i Rubicon TV, executive produsent for Lilyhammer og på plass i Monte Carlo: +47 951 93 605

 

Pål Kruke Kristiansen, administrerende direktør i Rubicon TV og executive produsent for Lilyhammer: +47 913 41 419

 

Tonje Næss, informasjonsansvarlig i Rubicon TV: +47 408 44 647