article picture
Lilyhammer er tilbake
Skrevet 28 Oct 2014

Seere kan vente seg en fantastisk ny sesong når Lilyhammer er tilbake på NRK1 onsdag 29.oktober kl 21:35.

 

- Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin har igjen skapt en ny fantastisk sesong av Lilyhammer med et univers fullt av små og store herlige, forunderlige historier med Lilyhammers kjente, kjære karakterer, men også med mange nye, spennende. Denne sesongen av Lilyhammer er stappfull av humor, action, kjærlighet og de underligste påfunn hvor kulturelle forskjeller blir påpekt, som for eksempel fengselssystemet, helsevesenet og utenrikspolitikk. Publikum kan bare gjøre seg klar til å bli underholdt, sier programsjef i Rubicon TV, Anne Kolbjørnsen. 

 

I sesong 3 beveger våre venner seg over Atlanteren nok en gang. Ikke til USA, men til Brasil, der Roar har funnet seg en kjæreste på nett fra favelaen i Rio. Blindet av kjærlighet havner Roar på kant med loven, og det blir opp til Frank og Torgeir å ordne opp. De får hjelp av norsk UD, men samarbeidet mellom Frank Tagliano og norsk utenrikstjeneste er langt fra knirkefritt.

 

Sesong 3 av seersuksessen har høstet fantastiske anmeldelser med blant annet terningkast 5 i VG og Aftenposten. Aftenposten sin anmelder skriver følgende: 

 

"Seriens to første episoder er bygget opp med mål og mening. Bildene er vakrere, serien har fått en ro til å la humor og action veksle og tilsynelatende tilfeldigheter pirrer nysgjerrigheten. Det virker som de fleste i produksjonen er blitt varmere i trøyen. Samtidig som regien er mer sofistikert, fremstår manuset som gjennomtenkt og er fullt av overraskelser. Vi får en bekreftelse på at gis norske skuespillere de rette rammene, kan de stråle i TV-formatet. Er serien rett og slett et skritt nærmere en Emmy?"

 

Sesong 2 av Lilyhammer vant nylig gullrute for beste drama og beste skuespiller med Trond Fausa Aurvåg. I tillegg vant serien gullnymfe under TV-festivalen i Monte Carlo for beste komedie og beste skuespiller med Steven Van Zandt. 

 

Over 200 skuespillere og et crew på over 200 har bidratt til et høyt nivå etter internasjonale standarder. 

 

- Den kvaliteten Anne, Eilif, Steven van Zandt, skuespillere, regissører og team har skapt er unik og med et svært høyt nivå både i forhold til innhold og ”screenvalue”. Publikum vil få historier fra Lillehammer, Lofoten, Rio i Brasil, NYC i USA og fra fjellene i Marokko. Vi i Rubicon gleder oss ekstremt mye til å få vist frem den tredje sesongen både til Norges befolkning og vårt internasjonale publikum rundt om i verden, sier Kolbjørnsen.