article picture
Ny ledelse i Rubicon TV AS
Skrevet 25 Aug 2013

Den skandinaviske produksjonsgruppen Metronome, en del av Shine-gruppen, kunngjorde i dag (15.august) at Pål Kruke Kristiansen tar over som administrerende direktør i Rubicon TV AS i Norge på permanent basis. Pål har operert som konstituert adm. dir siden Lasse Hallberg forlot Rubicon i juni.

 

Pål Kruke Kristiansen har mange års erfaring fra den norske TV- og medieindustrien med bakgrunn fra Monster, NRK og reklamebransjen. Pål var Head of Development i Monster (NICE) før han kom til Rubicon i 2013 med overordnet ansvar for mange av selskapets internasjonale suksesser.

 

Pål Kruke Kristiansen sier: "Jeg takker stort for tilliten som er vist meg, og er svært fornøyd med å fortsette i rollen på permanent basis. Jeg får nå muligheten til å jobbe videre sammen med noen av de aller mest talentfulle i vår bransje, og sammen med disse flinke fagfolkene ser jeg fram til å dra Norges eldste produksjonsselskap inn i framtida med full styrke. Jeg gleder meg stort!"

 

Gary Carter, styreformann, Shine Nord-Europa, sier: "Pål Kruke Kristiansen er en energisk, kreativ og nyskapende executive med dyp erfaring fra den norske TV-bransjen.
I sin tid på Rubicon har han vist alle disse kvalitetene. Jeg er glad han har sagt seg villig til å lede selskapet som daglig leder."

 

Rubicon TV benytter momentet og styrker sin ledergruppe ytterligere ved å ansette en ny produksjonssjef for drama og en ny programutvikler.

 

Jan Erik Gammleng blir produksjonssjef for Drama. Jan Erik er en merittert herremann med lang fartstid i norsk film-og dramaproduksjon.

 

Asbjørn Kessel blir ny programutvikler. Asbjørn er utdannet fra Westerdals og kommer nå sist fra egne rekker på Rubicon med kreativ erfaring fra mange Rubicon-produksjoner.

 

Pål Kruke Kristiansen fortsetter: "Vi er også stolte av å kunne si at vi igjen produserer et av verdens største tv-formater, Masterchef , for TV3 . Vi er svært glade for at TV3 og Åse Bendiksen igjen har vist oss tilliten og gleder oss stort til dette kommer på skjermen. Denne høsten kommer også endelig den andre sesongen av Lilyhammer, en av Norges aller største dramasuksesser er tilbake på NRK1. Vi har i tillegg mange spennende prosjekter på gang så denne høsten ser ut til å bli bra for Rubicon!"